Муратоглу: Беретинии е единственият топ играч, чийто тенис не е перфектен

от в 17:19 на 01.03.2022
Диана Андреева

Патрик Муратоглу е сред най-добрите тенис наставници в Тура. Той притежава и голяма академия, в която дава възможност на новоизгряващите звезди да се подготвят, а освен това често пъти участва в медийни изяви. Муратоглу коментира актуални тенис въпроси и в своя YouTube канал, където също така анализира състезатели и интересни мачове. В последния си видео клип сподели своето мнение за възможностите на Матео Беретини, като ето какви бяха точните му думи относно италианеца: 

"Искам да започна с това, че Беретини е страхотен атлет и истински борец. Той, подобно на играчите от най-високо ниво, напълно отказва да губи. Има много тенисисти, които чисто игрово се доближават до Беретини, но не могат да се похвалят с тази непримиримост, която има той. Медведев, Зверев, Циципас и Беретини способни да задържат вниманието на феновете към тениса, за в бъдеще именно те ще допринасят да бъди интересен нашият спорт 

Въпреки своити позитивни качества, Беретини е единственият играч от елита на мъжкия тенис, който разполага с една сериозна слабост, а именно неговият бекхенд. Това неминуемо му носи проблеми в мачовете срещу най-добрите. През последните месеци обаче се забелязва прогрес в това отношение в неговия тенис. Матео може да се похвали с интелигентна игра - винаги се старае да принуди опонента да отправи топката към форхенда му в следващото разиграване, а също така демонстрира много добър слайс. 

Беретини несъмнено е част от групата състезатели, която ще доминира в бъдеще заради ранкинга и постоянството му в големите турнири, а също и благодарение на това, че вече е бил финалист на Големия шлем. В същото време обаче той все още е малко под Зверев, Медведев и Циципас именно заради бекхенда, но вярвам, че това ще се промени съвсем скоро." - завърши Муратоглу.

Източник: Tennis Head


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Муратоглу: Беретинии е единственият топ играч, чийто тенис не е перфектен Диана Андреева
Теми:  
беретини | матео беретини | патрик муратоглу

Коментари





Следвайте ни в Facebook